Başlangıç / Bilişim Teknolojileri / Hacker nedir – Nasıl hacker olunur ?

Hacker nedir – Nasıl hacker olunur ?

Hacker nedir – Nasıl hacker olunur ?

Hacker denilince akla ilk gelen şey hacker filmlerinin de etkisiyle kredi kartı hırsızlığı, gizlilik ihlali ve çokça filmlere konu olan devletlerin verdiği siber savaşlar… Fakat hacker olmak bu anlatılanlardan çok farklı. Büğün meslek incele ekibi olarak hacker nedir, nasıl hacker olunur konularını ele alacağız.

Hacker Nedir ?

Hacker Nedir sorusunun cevabını sizler için bir hacker’ dan bilgi alarak hazırladık. Kendisine bu konuda bizlere yardım ettiği için teşekkürlerimizi sunmak isteriz. Hacker ’lar temelde Siyah Şapkalı kötü hacker ve Beyaz Şapkalı iyi hacker olmak üzere ikiye ayrılmakla birlikte kimilerine göre Gri şapkalı hacker diye üçüncü bir koluda vardır. Siyah şapkalıkar hackler’lar öğrendikleri teknikleri kendi çıkarları için kullanırken beyaz şapkalı hacker’lar ise siyah şapkalılar ile aynı yöntemleri bilip, siyah şapkalılar kimseye zarar vermesin diye sistemleri korumaya çalışırlar. Beyaz şapkalı hacker’lar için güvenlik uzmanıda denmektedir ve bu bölümün ağ güvenliği, yazılım güvenliği vb.. çeşitli kolları bulunmaktadır. Gri şapkalı hacker’ların ise siyah ve beyaz şapkalı hacker’lar arasında kaldığı daha tarafını seçmediği kabul edilmektedir.

Hacker Nasıl Olunur ?

Hacker nasıl olunur diye düşünüyorsanız öncelikle zorlu bir sürecin sizi beklediğinden emin olabilirsiniz. Hacker olmak filmlerde anlatıldığı gibi basit ve rahat bir iş değildir. Aksine çok fazla çalışma gerektiren ve ayrı ayrı uzmanlıkları olan bir iştir. Hacker olabilmek için yazılım, sistem ve ağ hakkında bilgi sahibi olmanız ve sürekli kendinizi geliştirmeniz gerekmekte filmlerde anlatıldığı gibi tek başına kali işletim sistemini kullarak sadece lamer olabilirsiniz 🙂

Lamer Nedir ?

Lamer Nedir; Hacker’ların veya güvenlik uzmanların geliştirdiği yazılımlar ile hack yapmaya çalışan sistem, yazılım vb… kavramlar hakkında bilgisi olmayan kişilere lamer denir. Bu lamerler bazen internette buldukları programlarla bazende hazır scriptler ile çoğunlukla sosyal medya hesaplarını çalmaya veya bilgisayarlara girmeye çalışırlar. Bu kişiler çogunlukla da kötü niyetli hacker’ların dağıttı programlar ile zombi bilgisayar haline gelip hiç farkında olmadan başka emellere hizmet etmektedir.

Siyah şapkalı hackerlar nasıl çalışır ?

Siyah Şapkalı hacker lar nasıl çalışır sorusunun cevabını mı arıyorsunuz; Günümüzde bu hackerlar;

Crack yaparak (genelde oyun) kendi geliştirdikleri kötü niyetli yazılımıda bu crackin içine ekleyerek, kullanan herkesi kendi amaçları doğrultusunda kullanırlar.

Kötü niyetli yazılım dağıtarak kullanan kişileri kendi istekleri doğrultusunda kullanılar. Bu yüzden bilmediğiniz kaynaktan program indirmeyin ve “facebook hack, instagram hack” gibi işe yaramayan yazılımları indirip kendinizi kullandırtmayın.

Klon web sayfaları oluşturarak kişileri sosyal mühendislik yöntemi ile kandırıl bilgilerini ele geçirmek ve bu bilgileri kendi istekleri doğrultusunda kullanmak

Fidye yazılımları ile mail adresinize gelen sahte bir epostanın içie gizlenmiş zararlı bir yazılım ile bilgisayarınızdaki dosyaları şifreleyip sizden para talep etmek. Son zamanlarda çok fazla karşılaştığımız insanların dikkatsizliğinin bir sonucu olan bu virüs çogu zaman geri dönülmeyecek hatalara sebebiyet vermektedir.

Yukarıda bahsettiğimiz olaylar en çok bilinen vakalardır. Temelde amaç kendi çıkarları için insanları kullanmaktır örnekler çoğaltılabilir.

Beyaz şapkalı hackerlar nasıl çalışır ?

Beyaz şaphalı hacker’lar güvenlik uzmanlarıdır ve belirli şirketlerde belirli pozisyonlarda maaşlı bir şekilde çalışırlar. Amaçları sistemin güvenliğini sağlamak, güvenlik açıklarının giderilmesi için öneriler sunmaktır.

Bkz. Softalika Güvenlik Testleri

Hangi hacker grubundan olmalıyız. Siyah Şapkalımı Beyaz Şapkalımı ?

Eğer hacker olmak gibi bir hayaliniz varsa beyaz şapkalı hacker olmanız sizin için bir avantajdır. Edindiğiniz bilgileri paraya çevirebilir kariyer yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir