Merhaba Arkadaşlar!Bilgisayar İşletmeni Nedir? Nasıl Olunur? Bu konumuzda sizler için pek bilinmeyen ama çok tercih edilen birimlerden biri olan bilgisayar işletmeciliği ile ilgili bilgiler paylaşacağız umarız konumuzu beğenirsiniz. Konumuz ile ilgili olumsuz yada olumlu düşüncelerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.Bilgisayar İşletmeni Nedir? Nasıl Olunur?
Yazının Başlıkları
Bilgisayar İşletmeni Nedir?
Kamu kurum ve kuruluşlarında bilgisayarların bakım ve onarılmarını yapan yetkili kişilere bilgisayar işletmeni denir. KPSS atamaları ve görevde yükselme snavları ile yetkilendirilmeler yapılmaktadır. Bilgisayar işletmenleri Microsoft Office programlarının hepsini eksiksiz kullanabiliyor olmalılar. Milli Eğitim Bakanlığı / MEB den onaylanmış bilgisayar işletmeni sertifikası olması zorunludur. Bilgisayar işletmeni olmak isteyenlerin Milli eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı Bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olmaları gerektiği gibi lisans mezunları için ise transkript şartı bulunmaktadır.
Bilgisayar İşletmeni Nasıl Olunur?
Bilgisayar işletmeni olmak için lise mezunu yada üniversitelerin iki yıllık / ön lisans yada dört yıllık /lisans bölümlerinden herhangi birinden mezun olmuş olmanız gerekmektedir. Ancak her bölümde olduğu gibi bilgisayar işletmenliğinde de lise mezunu alımı bitti diyecek kadar azalmıştır. Ancak referansınız varsa Üniversitelere yerleşebilirsiniz. Üniversiteler genellikle 4/b sözleşmeli bilgisayar işletmeni alımı yapmakta ve bu alımlarda kpss den en az 70 ve üzeri puan şartı aramaktadırlar. Bunun ile birlikte Bilgisayar işletmeni olabilmeniz için Milli eğitim bakanlığı (MEB) onaylı bilgisayar sertifikanız olması gerekmektedir. Ayrıca eğitim gördüğünüz süre içerisinde 2 yıllık İngilizce dersi almışsanız bunu belgelendirmeniz durumunda sertifika şartı aranmamaktadır. Nedeni ise Bu belgenizin sertifika olarak kabul edilmesinden kaynaklanmaktadır. Bunun ile birlikte KPSS atamalarında tercih yaparakta bilgisayar işletmeni olarak görev alabilirsiniz. Kpss atamalarında bilgisayar işletmeni alan kurumlar aşağıda belirtilmiştir.
Bilgisayar İşletmeni Ne İş Yapar? Görevleri Nelerdir?
-Kamu kurum ve kuruluşlarında bilgisayar bakım ve onarımları ile ilgilenir.
-Microsoft Office programlarına hakim olur ve bu programlar ile ilgili verilen görevleri yerine getirir.
–Bilgisayar işletmeni, kendisine verilen yazılı metinleri dijital veriler haline getirir.
–Bilgisayar işletmeni, kendisine verilen verileri bilgisayara kaydeder.
-Görev verilmesi durumunda Office programları ile birlikte sunum hazırlar
-Görev yaptıkları kurumların web sitelerini dizayn etmek ve gerekli verileri girerler.
-Görev yaptıkları kurumların kullandıkları bilgisayar programlarına hakim olmak ve gerekli geliştirme analizleri yaparlar
-Bilgi işlem gibi Bilgisayar ile alakalı birimlerle ortak çalışır ve gerekli olması durumunda yardım ederler.
Bilgisayar İşletmeni Ne Kadar Maaş Alır? Bilgisayar işletmeni maaşı 2018?
Yeni Atanmış bir bilgisayar işletmeni ortalama 3200 (üçbin ikiyüz) TL maaş almaktadır. Bununla birlikte eş yardımı, çocuk yardımı, görev yaptığı il gibi etkenler ile birlikte 3600 TL civarında net maaş almaktadırlar.
Bu konumuzda Bilgisayar İşletmeni Nedir? Nasıl Bilgisayar İşletmeni Olunur? Bilgisayar İşletmeni maaşı ne kadardır 2018? Bilgisayar işletmeni maaşları? Bilgisayar işletmeni olmak için ne yapmak gerekir? Bilgisayar işletmeni atamaları 2017 – 2018? Bilgisayar işletmeni ne iş yapar? Bilgisayar işletmeni sertifikası zorunlu mu? Bilgisayar işletmeni Eğitim şartı?