Başlangıç / Sağlık ve Sosyal Hizmetler / Başhemşire Nedir? Nasıl Başhemşire Olunur?

Başhemşire Nedir? Nasıl Başhemşire Olunur?

Merhaba Arkadaşlar bu konumuzda sizler için başhemşire / Hemşirelik hizmetleri Müdürü / Sağlık bakım hizmetleri müdürü ile ilgili bilinmesi gereken her şeyi paylaşacağız. Tabi bu konuyu anlatırken kamu ve özel sektör diye ayrı ayrı ele alacağız. Bu konumuzda değineceğimiz başlıklar başhemşire nedir? Nasıl başhemşire olunur baş hemşire olmak için gerekli eğitim şartı nedir? Başhemşire görev tanımı? Başhemşire maaşı 2018? Başhemşire ne kadar maaş alır? Baş hemşirelikte cinsiyet şartı var mı?/ Hemşirelik hizmetleri Müdürü görev tanımı Hemşirelik hizmetleri Müdürü  maaşı? Hemşirelik hizmetleri Müdürü  ne iş yapar? Hemşirelik hizmetleri Müdürü  ne kadar maaş alır? Hemşirelik hizmetleri Müdürü görevleri nelerdir? Hemşirelik hizmetleri Müdürü  nasıl olunur? / Sağlık bakım hizmetleri müdürü görevleri nelerdir? Sağlık bakım hizmetleri müdürü  nedir? Sağlık bakım hizmetleri müdürü nasıl olunur?  Sağlık bakım hizmetleri müdürü ne kadar maaş alır? Sağlık bakım hizmetleri müdürü ne iş yapar?  Sağlık bakım hizmetleri müdürü maaşı 2018? Sağlık bakım hizmetleri müdürü ne kadar maaş alır? 2018

Başhemşire / Hemşirelik hizmetleri Müdürü / Sağlık bakım hizmetleri Müdürü Nedir?

Başhemşire sağlık kurumlarında hemşirelik işlerinin takip edilmesi ve düzenlenmesi için kurumlarda görevlendirilen kişilerdir.

Baş hemşirelikte Eğitim Şartı Nedir?


Başhemşire olabilmek için eğitim şartı kurumlara göre değişiklik göstermektedir. Devlet hastanelerinde başhemşire olabilmek için sağlık bölümlerinden herhangi birinden(hemşire, ebe, diyetisyen, vb.) lisans mezunu olmanız yeterlidir. Üniversite hastanelerinde başhemşire olabilmek için en az yüksek lisans mezunu olmanız gerekmektedir. Özel hastanelerde ise başhemşire olmak için yer yer lise mezunu olmanız bile yeterli olmaktadır. 2011 yıllarında hemşire açığının çok olması nedeni ile lise mezunu hemşirelerde başhemşire olarak görev yapmış ve halen başhemşire olarak görev yapan lise mezunu hemşireler bulunmaktadır.

SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRÜNÜN / BAŞHEMŞİRENİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri / Başhemşireler; çalıştığı hastane veya sağlık merkezinin çalışma prensipleri doğrultusunda, elde olan imkanları en verimli şekilde kullanmakla görevlendirilmişlerdir. Başhemşirelerin görevleri ”Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Taşra Teşkilatı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönergesi Madde 18 ile belirlenmiştir. Kamu hastaneler kurumlarının kaldırılıp hastanelerin il sağlık müdürlüklerine bağlanması ile birlikte görev yetki ve sorumluluklar aynen devam ettiği herhangi bir değişiklik yapılmadığı bildirilmiştir.

Başhemşire Olabilmek İçin Cinsiyet Şartı Var Mı?

Hemşirelik bir mesleğin adıdır. Bu meslekte artık kadın erkek diye bir ayrım yoktur diye bizi hemşire olmamız için yönlendirdiler. Kanunlarda Erkekler Başhemşire olamaz diye bir kural olmamasına karşın sadece bayanlar başhemşire olarak görevlendirilmektedir. Eğer güçlü bir referansınız (torpiliniz) yok ise ve erkekseniz başhemşire olmayı hayal bile etmeyin diyebiliriz.

Başhemşire / Hemşirelik hizmetleri Müdürü / Sağlık bakım hizmetleri müdürü Maaşı ne kadar 2018?

Kamuda başhemşire maaşları 6000 TL  civarındadır. Hafta içi 08:00 – 17:00 saatleri arası mesai saatleri olan başhemşirelerin özlük hakları oldukça iyidir. Özel sektörde başhemşire maaşları ise düzensizlik gösterir.Başhemşireler, C sınıfı özel hastanelerde 3500 TL civarı maaş alırken A sınıfı özel hastanelerde 8000 TL civarında maaş almaktadırlar.

5 yorumlar

  1. Ben lise mezunu erkek hemşireyim. Hayatımı kariyerimi cv mi sadece başhemşire olmak için adadım şuan üni hemşirelik 1e başlıyorum. Çift anadal olarak hastane yönetimi yapacağım(önlisans). Üniversite bitince y.lisans düşünüyorum. Oda bitince doktora tabiiki. Sonuna kadar okuyacağım. Tabi bakalım o zaman bile başhemşirelik olarak işe almazlar ise ülkeden gideceğim. 🙂

    • Hiç unutmam bir arkadaş(bayan) sorumlusu tarafından taciz edildiği için başhemşireye şikayette bulunması üzerine başhemşirenin verdiği cevap oldukça şaşırtıcı olmuştu. Cevap aynen şu ”Biz mıncıklata mıncıklata buraya geldik birşey olmaz” Bayanlar ve referanslılar için kolay ancak onun dışında başhemşire olmak oldukça zor

    • yanlış bilmiyorsam erkeleri başhemre yapmıyorlar geçtiğimiz yıllarda çok şıkayet olmuş onun için bayan olma şartı var başhemşirelikte

      • meslekincele

        Merhaba, kanuni olarak bir engel olmamakla beraber, genelde kadınlar başhemşirelik görevlerini üstlenmektedir. Bunun aslında temel nedeni, hemşirelik mesleğinin kadınlar tarafından daha çok tercih ediliyor olması.

  2. Dervişin fikri neyse zikride o olurmuş misali,sizde bu bakış açısı olduğu sürece başhemşire olmak istemesenizde mıncıklatırsınız,fıtratınızda var,erkeğin basitide siz oluyorsunuz sözlük anlamına karşılık sanırım.basit,ucuz ve saçma.Bir cümlenizle insanları töhmet altına almak saygın birinin yapacağı iş değildir,sizin gibi belaltı düşünmede pir olanların işidir,bu meslektede her meslekte olduğu kadar kötüye kullanan vardır ama bu tüm hemşirelerin hatalı olabileceği anlamına gelmez,mesela uzaktan isminize binaen sizinde adam görünüp aslında burada bir soytarı,bir müsvedde olmanızıda buna örnek gösterebiliriz sayın mehmet denen zırtapoz..Saygılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir