Başlangıç / Sağlık ve Sosyal Hizmetler / Ambulans Şöförü Nedir? Nasıl Olunur?

Ambulans Şöförü Nedir? Nasıl Olunur?

Merhaba arkadaşlar bu konumuzda ambulans şöförü olmak isteyenler için gerekli tüm bilgileri sizler için derledik. Konumuzu okuduğunuzda umarız tüm bilgilere erişmiş olacaksınız. Aklınıza takılan soru ve bizlere yapmak istediğiniz önerileri yorum olarak ya da mail olarak gönderebilirsiniz. İlginiz için teşekkür ederiz.
Ambulans şöförü ile ilgili bilgileri sizlerin daha rahat ve seri okuyabilmesi için maddeler halinde açıklayacağız. Bu konumuzda ele alacağımız başlıklar şu şekilde olacaktır;

1- Ambulans Şöförü Nedir?

2-Ambulans şöförü Nasıl Olunur?

3-Ambulans Şöförü Olmak için Gerekli Belgeler Sertifikalar Nelerdir?

4- Ambulans Şoförü Olmak için Gerekli Eğitim Şartı Nedir? Ambulans Şöförü Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

5- Kamuda Ambulans Şöförü Maaşları 2018?

6- Özel İşletme (Özel Hastane, Ambulans Firmaları, Belediyelerde) Ambulans Şöförü  Maaşları 2018?

7- Ambulans Şöförü Alımları?

Sırası ile başlayalım açıklamaya.

1- Ambulans Şöförü / Şöförü Nedir?

Özel veya devlet kurumlarında ambulansların bakım ve kullanımından sorumlu kişi / şahıslara ambulans şoförü denir.

2-Ambulans şöförü Nasıl Olunur?

Ambulans şöförü olmak için bazı belgelere ve özelliklere sahip olmanız gerekmektedir. Ambulans şöförü alım şartları aşağıda belirtilmiştir. Bu şartları yerine getiren kişiler, özel sektörde ambulans şöförü olabilmek için özel ambulans firmalarına ve özel hastanelere şahsen başvurarak yada internet üzerinden ambulans şöförü alım ilanlarına başvurarak ambulans şöförü olabilirler. Kamuda ise 112 nin / Sağlık Bakanlığı’ nın aralıklı olarak yaptığı ambulans şöförü alım ilanlarına yada belediyelerin ambulans hizmeti verdiği illerde ilgili birime (İstanbul’da Sağlık AŞ gibi) başvuru yaparak cv bırakarak ambulans şöförü olabilir. Ancak belirtmek gerekli ki belediyelerde alımlar genel olarak referans (torpil) ile yapılmaktadır.  Sağlık bakanlığı alım ilanlarında il sağlık müdürlüklerine şahsen başvuru yaparak ambulans şöförü olabildiğiniz gibi bu alımlarda da ağırlıklı olarak referans etki etmektedir.

3- Ambulans Şöförü Olmak için Gerekli Belgeler / Sertifikalar Nelerdir?

Ambulans şöförü olmak için bir takım özel belge ve sertifikalar istenmektedir. Ambulans şöförü olabilmeniz için ilk olarak en az B sınıfı (C sınıfı, D sınıfı, E sınıfı) ehliyete sahip olmanız gerekmektedir. aynı zamanda en az 2-5 yıllık ehliyet sahibi olmanız şartı aranmaktadır. Daha Sonra Güvenli sürüş teknikleri Sertifikanız olması gerekmektedir. Güvenli Sürüş teknikleri sertifikanız yoksa özel kurumlarda iş başı yaptıktan 6 ay sonra da temin edebilirsiniz. Yani Bu belge iş başı yapmanıza engel değildir. Üçüncü olarak ise Psikoteknik belgesine sahip olmanız gerekmektedir. Dördüncü olarak ise İlk yardım eğitimi sertifikanız olması gerekmektedir. Ayrıca Acil Tıp Teknisyenliği yada sağlık bölümlerinden herhangi birinden mezun olmuşsanız diplomanızda il yardım eğitim sertifikası olarak kabul edilecektir. Ayrıca Sağlık bakanlığı alımlarında Sağlık çalışanı olmanız size öncelik tanınmasını sağlayacaktır. Bunun ile birlikte Sağlık Bakanlığı Alımlarında SRC Belgesi gibi etkenlerde alım ilanına göre size öncelik tanınmasına sebep olabilmektedir. Yine Bakanlıkta size öncelik tanınmasına sebep olacak tüm bu etkenler özel sağlık kurumlarında da öncelik tanınmasını sağlayacaktır. Ayrıca Özel kurumlarda eleman eksiğinin azalması ile birlikte yabancı dil gibi etkenlerde alım şartı olarak koşula bilmektedir.

4- Ambulans Şöförü Olmak için Gerekli Eğitim Şartı Nedir? Ambulans Şöförü Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Ambulans şöförü olmak için en az lise mezunu olmanız gerekmektedir. Bunun ile birlikte daha öncede belirttiğimiz gibi Sağlık meslek liselerinden yada Sağlık bilimleri fakültesi bölümlerinden mezun olmuş olmanız sizlere öncelik tanınmasını sağlayacaktır. Ambulans şöförü olabilmek için Alkollü araç kullanmaktan ceza almamış olmanız gerekmektedir. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmayanlar Kamuda ambulans şöförü olarak görev yapamazlar.

5- Kamuda Ambulans Şöförü Maaşları 2018?

2018 yılı itibari ile Sağlık Bakanlığında görev yapan ambulans şöförü maaşları 3500 Tl civarındadır. Çalıştığınız il, çocuk sayısı, eş durumu gibi etkenler ile maaşınız 4000 TL ye kadar yükselebilmektedir.

Belediyelere bağlı ambulanslarda görev yapan ambulans şoförlerinin maaşları ise 2000 TL den başlamaktadır. Büyük şehirlerde ise ücretler değişmektedir. Büyükşehirlerde yol yardımı gibi etkenlerde mevcuttur ve yardımlar hariç ambulans şöförü maaşları 2500 TL den başlamaktadır. Bunun ile birlikte bazı belediyelerde çalışanlara ikramiye verilmektedir. Bu ikramiyeler belediyelere göre değişiklik gösterebilmekte ve ambulans şoförlerine ikramiye verilmeye bilmekte yada ayda / ikiayda yada üç bir yarım yada tam maaş ikramiye verilebilmektedir.

6- Özel İşletme (Özel Hastane, Ambulans Firmaları, Belediyelerde) Ambulans Şoförü  Maaşları 2018?

Özel işletmelerde ambulans şoförü maaşları değişkenlik göstermektedir. Asgari ücrete kadar maaşlar düşebildiği gibi 3000 TL ye kadarda yükselebilmektedir.

7- Ambulans Şoförü Alımları?

Kamuda ambulans şöförü alımları genellikle seçim dönemlerinde yapılmaktadır. 2014 yılında yapılan bakanlık alımlarında ağırlıklı olarak referansı olanlar tercih edilmiştir.

Bu konumuzda sizler için ambulans şoförü nedir? Nasıl ambulans şoförü olunur, ambulans şoförü olmak için gerekli şartlar? Ambulans şoförü alımları 2018? Ambulans şoförü olmak için gerekli belgeler / sertifikalar? Ambulans şoförü maaşları? Ambulans şoförü ne kadar maaş alır gibi konulara değindik konumuza eklememizi istediğiniz yada düzeltmemizi istediklerinizi bizlere yorum yada mail yolu ile bildirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir