Başlangıç / Adalet ve Güvenlik / Avukat olmak için ne yapmak gerekir

Avukat olmak için ne yapmak gerekir

Avukat

Merhaba Arkadaşlar bu konumuzda sizin için avukatlık ile ilgili bilgileri inceledik.Bu makalemizde Avukat nedir?Avukat ne iş yapar? Avukat nasıl atanır? Avukatlıkta nasıl yüksele bilirim? Nasıl avukat olabilirim? Avukat atanma puanları? Avukatın kamuda ve özel sektörde çalışma şartlar nasıldır? Avukat maaşları ne kadardır gibi soruları cevaplayacağız.

2018 yılında yaptığımız analizlerde en populer mesleklerin ilk 5 inde bulunan avukatlık gerçekten önemli bir meslektir.Avukatlık nüfusun artması ve toplum uzurunun bozulması ile birlikte önemini her daim korumaya devam edecektir. Haklının kendini savunmaya çekindiği bir dönemde dim dik duracak insanlardır avukatlar. Çevrenizdekiler sizin iyi bir insan olduğunuzu söylüyorsa size ilk önereceğim meslek avukatlıktır.Patronların zulmünden sıkılan işçilerin sesidir avukatlar haksızlığa uğrayan insanların sesidir avukatlar.

Avukat nedir?

Hukuk fakültesinden mezun olmuş avukatlık stajını bitirmiş kişiler avukat ünvanına sahip olurlar

Avukat ne iş yapar?

Avukatlar kişi ve kurumların yasal haklarını savunurlar
Avukatlar kişi ve kurumlara gerektiğinde yol gösterirler

Avukat olmak için ne yapmak gerekir?

Avukat olmak için LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) na katılmış olmanız gerekmekte ve yerleştirmelerdwe Hukuk fakültesine yerleşmeniz ve başladığınız bu yolun sonuna kadar giderek okulunuzu başarılı bir şekilde bitirmeniz gerekmektedir.

Avukatlıkta eğtim ve sertifika şartı var mıdır?

Avukat olabilmek için Hukuk fakültesinden mezun olmuş ve avukatlık stajınızı tamamlamış olmanız gerekmektedir.

Avukatlıkta yükselebilirmiyim?

Avukat olduktan sonra OSYM Sınavlarına katılarak savcı yada hakim olabilirsiniz.

Avukatların Kamuda çalışma şartları nasıldır?

Avukatların kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma şartları 657 sayılı devlet memurları kanununda düzenlendiği gibidir. Bunun ile birlikte kurumlara göre küçük farklılıklar mevcuttur.

Avukarların özel sektörde çalışma şartları nasıldır?

Avukatların özel sektörde çalışma saatleri değişkenlik göstermektedir. sabah 08:00-akşam 17:00 olarak özel sektörde çalışan avukatlar olduğu gibi şirketler ile anlaşma yaparak belirli bir saati olmayan avukatlarda mevcuttur. Aynı zamanda iş yerleri genel olarak avukatlık büroları ile anlaşmaktadır. Eğer iyi bir avukat iseniz özel sektörde şartlarınız devlette çalışmaktan çok daha iyi ve avantajlıdır.

Avukat atamaları nasıldır?

Avukat atamaları KPSS ile yapılmaktadır. KPSS den 70 puan alan bir avukat rahatlıkla devlet kurumlarına yerleşebilmektedir.Normal atamalarda atanamayan avukatlar için Devlet üniversitesi ve bazı devlet kurumları avukat açıktan Avukat alımı yapmaktadır. Bu tarz alımlarda genel olarak KPSS den 70 puan ve üzeri almış olma şartı aranmaktadır.

Avukat maaşları nasıldır? 2018 Avukat maaşları ne kadardır?
2018 Yılında avukat maaşları kamu kurum ve kuruluşlarında 4000-4500 TL civarındadır.Özel sektörde ise avkatların mesleki tecrübesi,görev yaptığı bölgede tanınmışlığına ve ilgilendiği alana göre farklılık göstermektedir.Eğer iyi bir avukat iseniz ve reklamınzı iyi yapmışsanız yıllık kazancınız trilyonları bulabilir. Maddi getirisi gayet güzel olan avukatlık mesleği aynı zamanda saygında bir meslektir. Her ne kadar ilk ve ortaokul çocukları tarafından suçluları savunan avukatlar olarak nitelendrilselerde 20 yaş ve üzeri insanlar bilirlerki avukatlar saygı duyulması gereken insanlardır.

 

Avukatlık İncelemesi

İyi bir ücret - 70%
İş garantisi - 50%
İşin kaza ve ölüm riski içermemesi - 90%
Stresin az olması - 30%
Uygun çalışma saatleri - 50%
Topluma faydalı bir iş olması - 50%
Kendi kararlarını verebilme imkânı - 90%
İşin toplumdaki saygınlığı - 80%
Başarı hissi vermesi - 75%
Önemli kararlarda söz sahibi olmaya imkân vermesi - 95%
Yeni beceriler kazandırması - 98%
Kolay olması - 82%
Bol izin ve tatil süresi - 40%
Beden ile çalışmayı gerektirmemesi - 100%
Sorumluluk gerektirmemesi - 5%
İlginç bir iş olması - 5%

63%

Yapılabilir

Yüzdeler yapılan araştırmalar sonucunda belirlenmiştir. Sizde yorumlarda görüş belirtebilirsiniz.

7 yorumlar

  1. Avukatlık mesleğinin çok ciddi sorunlarının olduğu ve bu sorunların her geçen gün artttığı bir gerçek. buna rağmen üniversite giriş sınavlarında hukuk fakültelerinin tercih edilmekte. Ataması zor bu mesleği tercik edeceklere bende bilgi vermek istedim.

  2. Merhaba ben 8.sınıfa gidiyorum ve avukat olmak istiyorum.
    Avukat olabilmek için hangi derslerim iyi olması gerekir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir