Yazının Başlıkları
Polis Nedir? Nasıl Polis Olunur?
Merhaba Arkadaşlar! Bu gün sizler için polislik ile ilgili bilgileri araştırdık. Konumuzda Polis ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Sizlerin okumasını kolaylaştırmak ve nasıl polis olunacağı ile ilgili bilgileri daha seri ve açıklayıcı bir şekilde okuyabilmeniz için konumuzu başlıklar halinde ele alacağız. Konumuzda sizler için ele alacağımız başlıklar şunlardır;
Nasıl polis olunur 2018, nasıl polis olunur bayan, nasıl polis olurum?, polis alımı 2018 polis alımı? Polislik başvuruları? lise mezunu polis alımı 2018? yunus polis nasıl olunur? Polis özel harekat nasıl olunur? Lisans mezunları nasıl polis olur? Polislik başvuruları 2018 polis alımı, pomem nedir? Polis akademisi nedir? Lise mezunu polis olabilir mi? Lise mezunu nasıl polis olur? lisans mezunu polis maaşları ne kadar? Ön Lisans mezunu polis maaşları ne kadar? Polis maaşları 2018? Polis maaşları 2017? Polis maaşları ne kadar? Polis olmak için gerekli şartlar nelerdir? Polis nasıl olunur? Üniversite mezunu yeni başlayan polis maaşı? gönüllü polis nasıl olunur? polis olmak için boy? polis olmak için hangi liseye gitmeliyiz? özel harekat polisi maaşları?Pmyo bulunan iller?
Polis nedir? Polis Ne iş Yapar?
Polis nedir ne iş yapar sorusunun cevabına gelirsek kısa bir şekilde sizler için açıklayalım..Kamu düzeni, vatandaşların can, mal, temel hak ve özgürlüklerini muhafaza etmekle görevlendirilmiş, yasaları uygulamakla görevli yetkililere POLİS denir. Polisin en temel görevi, vatanın güvenliğini sağlamak, olası tehdit ve suçları önlemek yasa dışı suç ve oluşumlar ile mücadele etmektir.
Nasıl Polis Olunur?
Nasıl polis olurum diye düşünenler için makalemizi özenle hazırladık.Polis olmak için belirli bir eğitimden geçmeniz ve bazı fiziki özelliklerde taşıyor olmanız gerekmektedir. Polis olabilmek için Lise mezunları, önlisans mezunları, lisans ve yüksek lisans mezunlarının farklı eğitim okullarında polislik eğitim almaları gerekmektedir. Bu eğitim süreleri son mezun olduğunuz okula göre 2 yıl ile 6 ay arasında değişmektedir. Peki hangi okulun eğitim süresi ne kadardır?
Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri (POMEM) ‘ eğitimlerine katılarak altı aylık bir eğitim sonrası polis unvanına sahip olabilirsiniz.
Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ‘ eğitimlerine katılarak iki yıllık bir eğitim sonrası polis unvanına sahip olabilirsiniz.
Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ‘ eğitimlerine katılarak onbir aylık bir eğitim sonrası polis ünvanına sahip olabilirsiniz.
Polis Olabilmek İçin Gerekli Eğitim Şartı Nedir?
Polis olabilmek için gerekli eğitim şartı mevcuttur.Polis olabilmek için en az lise mezunu olmanız gerekmektedir.
Polis Memuru Maaşları? 2018 Polis Memuru Maaşları?
2018 yılında polis memuru maaşları 4200 TL – 5000 TL arasında değişmektedir. Buna ek olarak branşınız, eş durumunuz,çocuk sayınız ve görev yaptığınız yer etkenlerine göre de yükselmektedir.
Polislik Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ‘den Nasıl Polis Memuru Olunur? (Liseden Sonra Nasıl Polis Olunur? )
Polis Meslek yüksek okuluna giderek polis memuru olmayı düşünüyorsanız bu başlık sizler için oldukça faydalı olacaktır. Bu başlığımızda herhangi bir liseyi bitiren öğrencilerin, önlisans yada lisans programlarından herhangi birine gitmeden direk polis nasıl olabileceğini anlatacağız. Öncelikle liseyi bitiren öğrencilerin Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına katılması gerekmektedir. (Temel Yeterlilik Testinin ne olduğunu bilmeyenler için kısa bir not olarak belirteyim. Eskiden üniversitelere girişte YGS ve LYS sınavlarına giriliyordu artık TYT ve YKS ye girilmektedir.) TYT sınavından en az 280 puan alan öğrencilerin Polis Meslek Yüksek Okulu / PMYO ya başvuru hakları olmaktadır. PMYO’ya başvuru yaptıktan sonra size mülakat tarihi verilecektir ve mülakatları geçmeniz durumunda 2 yıllık polislik eğtiminiz sonunda polis olabilirsiniz. PMYO mülakatları sağlık mülakatı, fiziki mülakat ve sözlü mülakattan oluşmaktadır.
Sağlık mülakatı doktorlar tarafından yapılmakta olup sağlık raporunuz incelenmekte ve basit kontroller yapılmaktadır. Vücudunuzda ki yara vs izleri, boy ve kilo orantılarınız burada incelenmektedir. Daha sonra fiziki mülakatta sizi şınav, mekik, trambolin üzerinde yürüme gibi fiziksek olarak sizi zorlayacak bölümler de inceleyeceklerdir. Son aşamada ise sözlü mülakatınız olacaktır. Sözlü mülakatta ilk olarak psikologlar sizinle iletişime geçecek ve sizle muhabbet edecek ve hal hareket ve cevaplarınızdan sizleri analiz edeceklerdir. Sonrasında emniyet müdürleri size soru soracaktır. Soruya verdiğiniz cevap ile birlikte bıraktığınız izlenimde oldukça önemlidir. Cevabınız eksik yada yanlış olsa da izleniminiz sizin polislik mülakatını geçmenizi sağlayabilmektedir.
Son olarak ise mülakat sonuçları açıklanacak, asıl ve yedek listeler yayınlanacaktır. Yedek listede de olsanız üzülmeyin yedeklerden de birçok isim çağrılmaktadır. Mülakat sonuçlarında çağrılan isimler intibak eğitimine tabi tutulurlar.İntibak eğitiminde kısa bir eğitim sürecinde polis adaylarının eğitimlerdeki performansı göz önünde bulundurularak elemeler yapılmaktadır. Çoğu tanımlanamayan hastalık vs sıkıntılar yoğun intibak eğitimlerinde tespit edilir. İntibak eğitimlerinide geçmeniz durumunda 2 yıl sonunda polis memuru olarak göreve başlayabilirsiniz.
Mülakat sonrası sıralamanız belirlenirken TYT puanınızın %25 i, fiziki mülakat puanınızın %25’i Sözlü mülakat puanınızın %50’si baz alınmaktadır.
Hangi İllerde Polis Meslek Yüksek Okulu / PMYO Var?
Türkiye’de sadece beş ilimizde Polis Meslek yüksek okulu (PMYO) vardır. Siz değerli okurlarımız için bu okulları listeledik.
İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu Adresi;
Gümüşdere Köyü Polis Koleji Sokak Sarıyer / İSTANBUL
Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu Adresi;
Saraçlar Mahallesi Huzurevi Caddesi No: 52 37100 KASTAMONU
Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Adresi;
Kırıkkale Kırşehir Yolu Otogar Karşısı
İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu Adresi;
Çaldıran Mahallesi Menderes Caddesi No:437 Buca/İzmir Posta Kodu 35140
Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu Adresi;
Çakırlar Yalı Mah. Atatürk Bulvarı 6. Kısım No 460 Sinop yolu üzeri 23. KM Atakum/Samsun
Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM)’nden Nasıl Polis Olunur?
Lise mezunlarının nasıl polis olabileceğinden sonra şimdi sıra üniversite ve önlisans mezunlarının nasıl polis olabileceğine geldi. Üniversitelerin / Yüksek Öğretim Kurumlarının Lisans yada önlisans programlarından herhangi birinden mezun olup polis olmak isteyen adaylar polis meslek eğitim merkezlerinde 6 aylık bir eğitim sonrası polis olarak görev yapabilirler. Ancak not olarak belirtmeliyim ki; Dönem dönem yeni çıkan kanunlar ile bu süre değişiklik gösterebilmektedir. Türkiye’ nin içinde bulunduğu olağan üstü hâl (OHAL) nedeni ile bu süre 4 aya kadar indirilmiştir.
Lisans / Önlisans Üniversite mezunu olan polis adayları, KPSS puan şartı alım ilanı ile birlikte değişiklik göstere bilmektedir. Ancak genel olarak POMEM başvuru şartlarında KPSS P93 Puan türünden 70 ve üzeri puan almak gerekmektedir.Ancak buradada bir not eklemeliyim ki; KPSS şartı son alımlarda khk ile iptal edilmiştir ancak gelecek alımlarda yine bu şartın olacağı tahmin edilmektedir. Polis olmak için başvuru yapan adaylar kpss puanlarına göre bir sıralamaya alınıp PMYO da olduğu gibi mülakat yapılmaktadır. . Fiziki mülakatta tavan puan 40 puan, sözlü mülakatta tavan puan ise 60 olarak değerlendirilir. Mülakat sonucuna göre polis adayları asıl ve yedek olarak belirlenir. Asıl listede ismi açıklanıp herhangi bir neden ile devam etmek istemeyenlerin yerine yedek adaylar sıra ile çağırılır ve adaylar 6 aylık bir eğitim sonrasında polis ünvanına sahip olurlar.
Türkiye’de 33 adet Polis Mesleki Eğitim Merkezi (POMEM) Bulunmaktadır.
Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM)’den Nasıl Polis Olunur?
Polis Amirleri Eğtim Merkezi (PAEM)’de eğitim görerek polis olmak isteyen adayların üniversitelerin / yüksek öğretim kurumlarının 4 yıllık programlarından herhangi birini bitirmiş olması gerekmektedir. PAEM de 11 aylık bir eğitim sonrasında komiser yardımcısı olarak göreve başlayabilirsiniz. Daha sonra ise çeşitli sınav ve referanslar ile birlikte Emniyet Müdürlüğü’ne kadar yükselebilirsiniz. PAEM e katılım şartı olarak KPSS P92 puan türünden en az 70 ve üzerinde puan almış olmanız gerekmektedir
Başvurusu kabul edilen adaylar PMYO ve POMEM deki gibi bir mülakattan geçirilmektedir. Mülakatı kazanan adayların 11 aylık eğitim süresi başlar. 11 aylık eğitim süresinde adaylara düzenli olarak harçlık ödenir, yemek giderleri, barınma giderleri ve sağlık giderleri de Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanır.
Polis Amirleri eğitim merkezi nerede diye soranlar için PAEM Ankara’dadır. Polis amirleri eğitim merkezi adresi; Polis Akademisi Başkanlığı Eymir Mah. 49. Sokak PK:06834 Gölbaşı / ANKARA
Polis Olabilmek İçin Gerekli Fiziki Şartlar Nelerdir?
Bayanlarda boy 162 cm Erkeklerde boy 167 cm. Beden / Vücut Kitle Endeksi 17 ile 28 arasında olması gerekmektedir.
Polislik branşları hakkında bilgi almak için aşağıdaki makalelerimizi okuyabilirsiniz;
Sivil Polis Nedir? Nasıl Sivil Polis Olunur?
Özel Harekat Polisi / PÖH Nedir? Nasıl Özel Harekat Polisi / Pöh Olunur?
Gönüllü Polis Nedir? Nasıl Gönüllü Polis Olunur?
Yunus Polis Nedir? Nasıl Yunus Polis Olunur?
Makalemizi okuduğunuz ve bizlere zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Gördüğünüz yanlış eksik ve hataları bizlere bildirmekten çekinmeyiniz. Eklemek yada çıkarmak için sizlerde makale azmak için bizlere yorumlarınız ile ulaşabilirsiniz.
PMYO için gerekli fiziki şartlar! PMYO alımları! hangi illerde polis meslek yüksek okulu var? hangi illerde pmyo var? Pmyo bulunan iller?Paem nedir? Paem başvuruları? Paem nerede? Paem şartları? Polis akademisi? Polis akademisi neredew? Polis akademisi nasıl okunur? Pomem nerede? Pomem eğitim merkezleri pomem eğitim merkezleri? Pomem başvuru şartları paem başvuru şartları polis mesleki eğitim merkezi nerede polis mesleki eğitim merkezi giriş şartları
Polislik incelemesi
İyi bir ücret - 77%
İş garantisi - 100%
İşin kaza ve ölüm riski içermemesi - 71%
Stresin az olması - 50%
Topluma faydalı bir iş olması - 71%
Kendi kararlarını verebilme imkânı - 5%
İşin toplumdaki saygınlığı - 50%
Başarı hissi vermesi - 50%
Önemli kararlarda söz sahibi olmaya imkân vermesi - 0%
Yeni beceriler kazandırması - 10%
Kolay olması - 34%
Bol izin ve tatil süresi - 5%
Beden ile çalışmayı gerektirmemesi - 70%
Sorumluluk gerektirmemesi - 88%
İlginç bir iş olması - 57%
49%
Yapılabilir
Yüzdeler belirli bir algoritma ile, yapılan araştırmalar sonucunda belirlenmiştir. Sizde yorumlarda görüş belirtebilirsiniz.
Yunus polisi olmak istiyorum.