Başlangıç / Ağaç İşleri, Kağıt ve Kağıt Ürünleri / Ziraat Mühendisi Nedir? Nasıl Ziraat Mühendisi Olunur?

Ziraat Mühendisi Nedir? Nasıl Ziraat Mühendisi Olunur?

Ziraat Mühendisliği Nedir? Nasıl Ziraat Mühendisi Olunur?

Merhaba Arkadaşlar Bugün sizlere ziraat mühendisi ile ilgili bilgileri paylaşacağız. Ziraat mühendisi ile ilgili araştırmalarımızda ziraat mühendisi arkadaşlarımızdan bilgi alarak sizlere en doğru bilgileri iletmek için özenle çalıştığımızı belirtmek isteriz. Eğer ziraat mühendisiyseniz yada ziraat mühendisi nasıl olurum diye düşünüyorsanız yada ziraat mühendisliğinde en iyi alt bölüm hangisidir gibi sorularınız var ise kesinlikle makalemizi okumanız size yarar sağlayacaktır. Ayrıca ziraat mühendisi arkadaşlarımız samimi olduğumuz arkadaşlarımız olması nedeni ile size aklınıza gelebilecek tüm soruları yanıtlayabilecek bilgi ve birikime sahibiz diyebiliriz. Makalemizi okuduktan sonra aklınızda kalan soruları yada makalemizde eksik gördüğünüz konuları bizlere yorum yada mail ile ulaştırmanız durumunda tüm sorularınızın cevabını alabilirsiniz. Gelelim konumuza;

Ziraat Mühendisi Nedir?

Ziraat mühendisi, Üniversitelerin Ziraat mühendisliği bölümünden mezun olanlar ziraat mühendisi unvanına sahip olurlar. Ziraat mühendisliğinin birçok alt bölümü mevcuttur.

Ziraat Mühendisliği Bölümleri / Branşları Nelerdir?

Ziraat Fakültelerinde Zootekni, Bitki Koruma, Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Tarım Ekonomisi, Tarım Makineleri gibi çeşitli programlar bulunmakta ve bu programların her birinden mezun olan kişiler Ziraat Mühendisi unvanını kullanabilmektedir.

Ziraat Mühendisi Olmak Nasıl Bir Duygu? Ziraat Mühendisliği Nasıl Bir Meslek?

Ziraat Mühendisliği oldukça güzel bir meslektir. Özellikle de işinizi seviyorsanız kesinlikle hayatınız diğer meslek çalışanlarından çok daha iyi olacaktır. İnsanlar ailevi yada çevrelerinden ötürü, bünyelerinde birçok sıkıntı barındırmakta dırlar. İnsanlarla uğraşmak oldukça zordur. Ziraat mühendisliğinde seçtiğiniz alana göre ya hayvanlarla ya bitkilerle yada makinelerle ilgilendiğiniz için hobi olarak yada günün stresini atmak için bile çalışabilirsiniz.

Ziraat Mühendisi Olmak İçin Eğitim Şartı?

Ziraat Mühendisi olabilmek için Üniversitelerin Ziraat Fakültelerinden 4 yıl okuyarak mezun olmak gerekir.
Ziraat Mühendisi Atamaları? Ziraat Mühendisi Alımı / Alım Şartları nelerdir?
Kamuda Ziraat Mühendisi olabilmek için KPSS / Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılmış olmanız gerekmektedir.
Ziraat Mühendisi Kaç Puan ile Atanır? Ziraat Mühendisi Atama Puanları? Ziraat Mühendisliği Atamaları?
KPSS sınavından 75-80 civarı bir puan alındığı takdirde bölümünüze bağlı olarak devletin tarım il-ilçe müdürlüklerine, Orman müdürlüklerine rahatlıkla atanabilirsiniz TAGEM (Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü) bünyesinde de çalışabilmektedir buralarda çalışmak isteyen arkadaşların yine KPSS ’den belli bir puan almaları ve YDS den 50 ve üzeri bir puan almış olmaları bunun yanında yüksek lisans yapmış olmaları gerekmektedir.

Ziraat Mühendisliği İş alanları / İş imkanları? Ziraat Mühendislerinin Çalışabileceği Kurumlar?

Ziraat mühendisliği istihdam sahaları nelerdir sorusunun cevabı oldukça fazladır. Ziraat mühendisleri kamuda ve özel sektörde birçok kurumda görev yapabilmektedir. Ziraat mühendisi istihdam eden kurum ve işletmelerin başlıcaları şunlardır;
Tarım il-ilçe müdürlükleri
Orman müdürlükleri
TAGEM (Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü)
Tarımsal ve hayvansal üretim için kurulmuş olan birlikler ve kooperatifler
Ziraat Mühendisleri kendi Zirai ilaç bayilerini de açabilme yetkisine sahiptir.
Özel sektörde ise Yem fabrikaları, hayvansal üretim yapan işletmeler, çiftlikler, ALARA gibi büyük çapta meyve üretimi yapan firmalar, Zirai ilaç bayileri Ziraat Mühendislerinin çalışabilecekleri özel kuruluşlardan sadece bazılarıdır.
Ziraat Mühendisleri okudukları üniversitelerde akademik personel olarak da kalabilmektedir, bunun için ALES sınavından en az 70, YDS veya YÖKDİL sınavından en az 50 puan almış olmak gerekmektedir

Ziraat Mühendisi Maaşları 2018? Ziraat Mühendisliği Maaşı / Maaşları?

Tarım il-ilçe Müdürlüklerinde çalışan bir Ziraat Mühendisi çalıştığı yere bağlı olarak 3700-4200 TL maaş alabilmektedir, bu maaş TAGEM bünyesinde çalışan yüksek mühendisler için daha fazladır. Ziraat Mühendisi Akademisyen maaşları ise oldukça iyidir. Öğretim Görevlisi ziraat mühendisi maaşları 4500 Tl den başlamaktadır. Bulunduğunuz bölge, eş durumu, çocuk sayısı gibi durumlar maaşınızı arttırarak devam etmektedir. Akademisyen olarak devam etmeniz durumunda yazdığınız tezlerden de gelir elde etmeye başlayacağınız için doçent ziraat mühendisi olduğunuzda geliriniz 8000 TL civarında olacaktır.
Özel şirketlerde de son dönemde özellikle büyük tarımsal ve hayvansal ürün üretip ihraç eden firmaların artması sonucu Ziraat Mühendislerine olan ihtiyaç son derece fazladır., Özel firmalarda görev alan Ziraat Mühendislerinin maaşları tecrübesiz bir mühendis için 2000-2500 TL civarından başlayarak tecrübe arttıkça yükselmektedir. Eğer iyi bir ziraat mühendisi iseniz ve kurumunuz sizden memnun ise maaşınızı kamuda alabileceğiniz maaşın çok çok üstüne çıkarabilirsiniz.

Ziraat Mühendisliğinde Uzmanlık? Ziraat Mühendisliğinde Akademisyenlik?

Alanında uzmanlaşmak isteyen Ziraat Mühendisleri üniversitelerde akademik personel olarak da görev yapabilmektedir. Ziraat mühendisliğinde akademisyen olarak devam etmek isteyen mühendislerin ALES sınavından en düşük 70, YDS veya YÖKDİL sınavından ise en düşük 50 puan almış olmaları istenmektedir. Akademisyenlik düşünenler için de Ziraat mühendisliği çok avantajlı bir bölümdür diğer bölümlerin mezun sayılarını çok fazla olması doğal olarak akademisyenlik isteyen kişi sayısının da fazla olmasına sebep olur bunun sonucu olarak da akademisyenlik alımlarında puanlar çok yükseklerdedir, Ziraat mühendisliğinde ise akademisyenlik için gerekli olan puanlar diğer bölümlere kıyasla çok daha düşüktür.

Ziraat Mühendisliği Yüksek Öğretim Kurumlar Sınavı (YKS) Sıralama Şartı Var Mı?

Mühendislik bölümlerinde YKS sıralama şartı bulunmaktadır. Ziraat Mühendisi olabilmeniz için ise YKS sıralamanız en düşük 250 bin olmalıdır.
Bu konumuzda sizler için Ziraat mühendisi alımı, ziraat mühendisliği alımı 2018, ziraat mühendisi ne iş yapar? Ziraat mühendisi ne yapar ziraat mühendisi nasıl olunur? Ziraat mühendisi atamaları, ziraat mühendisi sıralama şartı? Ziraat mühendisliği sıralama Ziraat mühendisi atamaları? Ziraat Mühendisliği ile ilgili her şey? Gibi soruların cevaplarını yazdık konumuza eklememizi istediğiniz yada konumuz ile ilgili sormak yada bilgi eklemek için yorum yapabilirsiniz. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir