Merhaba arkadaşlar bu makalemizde diş hekimi ile ilgili bilgileri sizinle paylaşacağız. Bu konumuzu incelediğinizde Diş hekimi nedir? Nasıl Diş hekimi olunur? Diş hekiminin kamuda çalışma şartları nelerdir?Diş hekiminin Özel sektörde çalışma alanları nasıldır?Diş hekimliği mesleğinde nasıl yüksele bilirim? Diş hekimi maaşları gibi aklınızdaki soruların cevabına ulaşabileceksiniz.
2018 yılında yapılan analizlerimizde popüler mesleklerin en üstlerindeki mesleklerden biri olan diş hekimliği, Artan nüfus ve gıdaların bozulması ile birlikte uzun yıllar popülerliğini koruyacaktır.
Yazının Başlıkları
Diş Hekimliği nedir?
Ağız ve diş sağlığı ile ilgilenen hekimlere Diş Hekimi denir.Diş Hekimleri Ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirmesi için çeşitli tedavi ve bakım uygularlar.
Diş Hekimi olmak için ne yapmak gerekir?
Diş hekimi olabilmek için LYS’ye çalışmanız gerekmektedir. Puanı en yüksek bölümler arasında yer alan diş hekimliği sizi pişman etmeyecek mesleklerden bir tanesidir.
Diş Hekimliği için Eğitim şartı nedir?
Diş hekimi olabilmeniz için Üniversitelerin Diş hekimliği Fakültesinden mezun olmanız gerekmektedir.
Diş hekimliğinin Kamu da çalışma şartları nasıldır?
Diş Hekimlerinin Devlet Hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma saatleri 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamındadır. Sabah 08:00 Akşam 16:00 arasında çalışmaktadırlar.Ancak acil servislerde vardiyalı olarak çalışmaktadırlar.
Diş Hekimlerinin Özel sektörde çalışma şartları nasıldır?
Diş hekimlerinin özel sektörde çalışma saatleri kurumlara göre değişmektedir. Genel olarak günlük 6-10 saat arasında değişen mesai saatleri mevcuttur. Ancak Diş hekimi tanınmış bir hekimse yada Diş hekimi işinin ehli bir hekimse çalışma saatini ve maaşını kendisi belirler diyebiliriz.
Diş Hekimliğinde nasıl atana bilirim?
2018 yılında yaptığımız araştırmalarda ülkemizde diş hekimi açığının çok fazla olduğu tespit edilmiştir. Diş hekimleri Sağlık bakanlığının kura atamaları ile atanmaktadırlar.
Diş Hekimliğinde nasıl yüksele bilirim?
Diş hekimliğinde Üniversite hastanelerinde hem çalışarak hemde eğitiminizi devam ettirerek yükselebilirsiniz. Doçent,Profesör,,Ordinaryüs olarak yükselebilirsiniz.
Diş Hekimi Maaşları nasıldır?
Diş Hekimi maaşları 4500-5000 TL arasında değişmektedir.Ek ücretler ile birlikte 7000-9000 TL ye kadar yükselmektedir. Hastanelerin Döner sermayesi ve performans ücretleri kurumlar arası maaş farkları oluşmasına sebep olmaktadır.
Diş Hekimi incelemesi
İyi bir ücret - 80%
İş garantisi - 80%
İşin kaza ve ölüm riski içermemesi - 30%
Stresin az olması - 25%
Topluma faydalı bir iş olması - 80%
Kendi kararlarını verebilme imkânı - 80%
İşin toplumdaki saygınlığı - 90%
Başarı hissi vermesi - 86%
Önemli kararlarda söz sahibi olmaya imkân vermesi - 78%
Yeni beceriler kazandırması - 60%
Kolay olması - 30%
Bol izin ve tatil süresi - 50%
Beden ile çalışmayı gerektirmemesi - 20%
Sorumluluk gerektirmemesi - 5%
İlginç bir iş olması - 10%
54%
Yapılabilir
Yüzdeler belirli bir algoritma ile, yapılan araştırmalar sonucunda belirlenmiştir. Sizde yorumlarda görüş belirtebilirsiniz.