Başlangıç / Finans / Bankacı Nedir? Nasıl Bankacı olunur?

Bankacı Nedir? Nasıl Bankacı olunur?

Merhaba Arkadaşlar! Bu gün sizler için hazırladığımız meslek alanı Bankacılıktır.Bankacı alımlarının yakınlaşması ile birlikte bankacı hakkında tüm bilgileri sizler için tek bir başlık altında toplamak istedik. Bu makalemizde; Bankacı nedir?Nasıl Bankacı olunur? Bankacı Atamaları 2018! Bankacı Atamaları 2017! Bankacı alımları! Bankacı olmak için gerekli fiziki şartlar nelerdir? Bankacı olmak için aranan nitelikler? Bankacı olmak için gerekli eğitim şartı nedir? Bankacı olmak için hangi bölümleri okumalıyım?Bankacı maaşları 2018? Bankacı görevde yükselme nasıl yapılır? 2018 bankacı maaşları? Bankacılığın püf noktaları? Gibi aklınızdaki soruları cevaplamaya çalışacağız. Bankacılık ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceğiniz bu makalemiz sonunda yorum yapayı ihmal etmemenizi rica ederiz.

Bankacı Nedir? Nasıl Bankacı olunur?

Bünyesinde vezne,müşteri ilişkileri ve geri planda çalışan görevlilere bankacı denir. Bankacı olmak için lisans mezunu olmanız gerekmektedir.Genellikle iktisat,işletme, gibi iktisadi ve idari bilimler fakültesi bölümlerinden herhangi birini bitirmiş olmanız şartı gerekmektedir.Bankacı olmak için bankaların eleman alım ilanlarını takip etmeniz gerekmektedir.Böylelikle en güncel bankacı personeli alımlarına başvurabilir ve tüm bankaların iş şartlarını görüntüleyebilirsiniz.
Bankacı Olmak için Eğitim Şartı Nedir? Bankacı olabilmek için Üniversitelerin iktisadi ve idari fakültelerinin herhangi bir bölümünden mezun olmanız gerekmektedir. Bunun dışında alım dönemlerinde duruma ve ihtiyaca göre farklı birimlerden de talepler olmaktadır.

Bankacı olabilmek için gerekli Özel Şartlar Nelerdir?

Bankacı alım ilanlarını incelediğimizde genel olarak gördüğümüz şartlar şu şekildedir;Satış kabiliyeti yüksek (Mülakatlarda dikkat edilecek hususlardandır.)Eleştirel düşünme yetisine sahip (Mülakatlarda dikkat edilecek hususlardandır.)İkna edici ve iş birlikçi (Mülakatlarda dikkat edilecek hususlardandır.)İnsanlar ile iletişimi güçlü (Mülakatlarda dikkat edilecek hususlardandır.)İyi derecede İngilizce bilen (Genel olarak YÖK Dil yada YDS sonucuna göre sıralamaya alınırsınız)Erkekler için askerlik hizmetini tamamlamış yada askerlik ile ilişiği bulunmayan Bayanlarda 26 erkeklerde 28 yaşını geçmemiş olmak (Devlet kurumlarda başvuru tarihi itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak)
Bankalarda İşe Alım Süreci Çoğunlukla mezun olduğunuz üniversite ve bölünümü, iş deneyiminiz, ikametgah adresiniz(yaşadığınız il,ilçe,mahalle), sahip olduğunuz kişisel özellikler göz önüne alınarak işe alım süreciniz başlar.Yapılacak sözlü mülakatta sizin geçmiş başarılarınız ve ”Gelecekte kendinizi nerede görüyorsunuz?” sorusunun cevabı en önemli iki unsurdur. Çoğunlukla bankaların kendilerine ait bir işe alım süreci bulunur. Yapılan mülakatların ve görüşmelerin sizin bankayı temsil edebilecek kişi olup olmayacağınızı tespiti için yapıldığı unutulmamalıdır.

Yeni İşe Girmiş Bankacı Maaşları Görevine henüz yeni atanmış bankacı ilk ayda ne kadar maaş alır?

Diye düşünüyorsanız kısaca size şöyle cevap verelim.Bu sorunun cevabı her bankaya ve bankacıya göre değişkenlik göstermektedir.Bankadan bankaya göre şartlarınız iyileşebilmektedir. Bankaların bir kısmında ikramiye sistemi mevcuttur.Bazı bankalar 2 ayda 1 aylık ikramiye bazıları ise 3 ayda 1 aylık ikramiye verirler.2 ayda 1 aylık ikramiye veren bir bankada görev yapıyorsanız aylık ücretiniz anlaştığınız fiyatın 1.5 katına kadar çıkmış olacaktır.Bankalarda görev yapan gişe görevlilerinin maaşları 2000-3000 TL civarındadır.Devlet memurlarında maaş farkları eş,çocuk,görev yerine göre değişmektedir. Bankalar genel olarak özel işletmeler olması nedeni ile maaş farklarının büyük çoğunluğunu işletmedeki referansınız,performansınız,unvanınız oluşturmaktadır. Bunun ile birlikte İstanbul ve ege bölgesindeki illerde maaşlar diğer illere göre biraz daha yüksektir.   Ayrıca bankacılıkta sizin maaşınızı etkileyecek en önemli şeylerden birkaç tanesi şu etkenlerdir;Yabancı dil Bilgisayar YDS / YÖK DİL Sınavlarındaki başarı puanınız bankacılık ile ilgili daha fazla ve detaylı bilgileri çok yakında sizler ile paylaşacağız bu süreç içerisinde sormak istediğiniz soru var ise kesinlikle sormaktan çekinmeyin..

Banka Eğitim Ücretleri ve Çeşitli Olanaklar Bankaların farklı farklı şehirlerde bulunan tesislerde, yeni işe girenlere, görevde yükselenlere ve belirli aralıklarla personellerin bir bölümüne eğitim verilir. Yol,kalacak yer, yemek gibi tüm giderler banka tarafından karşılanır.Bunun ile birlikte eğitim süresi boyunca maaşınızı da almaya devam edersiniz.Genel olarak bu durum bankada kazandığınız günlük ücretinizin birkaç katı biçiminde hesaplanır. (Kurum(Banka) adı, çalışılan konum ve net maaş belirli olmadan  ortalama bir ücret vermek çok zordur.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir